toulky rakouskem toulky rakouskem

Engadin (CH), Tyrolsko, Bavorsko, Horní Rakousko Innská cyklostezka

© Tirol Werbung / Frank Bauer

© Tirol Werbung / Frank Bauer
Lehká Náročnost
cyklotrasy
520 km Délka
cyklotrasy
Asfalt, štěrk Povrch
cyklotrasy

Etapy:

  1. Engadin (Švýcarsko)
  2. Tyrolsko
  3. Bavorsko
  4. Horní Rakousko
  5. Ústí Innu do Dunaje

Cyklostezky podél řeky jsou zkrátka in, zvláště, pokud jde o řeku, která dala jméno hlavnímu městu rakouské spolkové země Tyrolsko – Innsbruck, tedy most přes Inn. Ze Švýcarska do Pasova má Innská cyklostezka celkem 520 km. Až na drobné výjimky mírným terénem kolem vody. Většina jejich částí je vhodná i pro rodiny s dětmi.

 wwwoff-the-pathcom
© Sebastian Canaves / Off The Path / www.off-the-path.com

Řeka Inn udělala i z toho nejmenšího města významnou obchodní křižovatku a výrazně přispěla k rozvoji řemesel v čele se sklářstvím. Příjemnou procházku městem, které je z části přilepeno ke skále a místy do ní rovnou vytesáno, a je tak před letními vedry chráněno stínem hory a chladem řeky, si můžete zpestřit v Kisslinger Kristallglas. Rádi vás tu provedou i částí samotného výrobního procesu. Ten, kdo si chtěl vždycky vyzkoušet fouknout si do sklářské píšťaly, má tady jedinečnou příležitost. Přímo v prodejně je sklářská pec, kde uvidíte skláře při práci, a po dohodě si můžete k jejich řemeslu lehce přičichnout.

Asi pět kilometrů od zámku Tratzberg leží původ všeho okolního bohatství. Hledejte ho v městečku Schwaz. No, městečku. Svého času to bylo po Vídni druhé největší město v Rakousku! Vchod do tehdy největších stříbrných dolů v Evropě by se dal snadno přehlédnout. Pak už je to ale jízda! Nastoupíte do vlaku do pekla a užijete si v pravém slova smyslu horskou dráhu. To, co horníci kopali dvacet šest let, my ujedeme za sedm minut. Osm set metrů doprostřed kopce a půl kilometru pod zemí. Veškeré informace a komentáře k naučným projekcím jsou i v češtině. Z neuvěřitelných pěti set kilometrů chodeb a štol má dnes návštěvnický okruh dvanáct set metrů. I to je ovšem světový zážitek.

Všechny informace o Innské cyklostezce najdete na en.innradweg.com

Číst více Číst více Číst méně Číst méně
Maloja (Švýcarsko)
Pasov (Německo)

Epizoda Cyklotoulek

Mapa cyklotrasy

Innradweg

  1. Obtížnost Lehká
  2. Délka 520 km
  3. Povrch Asfalt, štěrk
  4. Start Maloja (Švýcarsko)
  5. Cíl Pasov (Německo)
Stáhnout GPXStáhnout GPX

Fotogalerie

Tirol Werbung / Frank Bauer Innská cyklostezka

Informace o regionu

Ideální doba pro cestu:
květen až říjen

Nabídka mobility a transfer zpět: Podrobnosti k shuttle servisu s přepravou kol z Pasova přes Kufstein, Innsbruck a Landeck až do švýcarského Horního Engadinu na www.bikeshuttle.at nebo na www.innradweg.com

Tirol Info
www.tirol.at

Oberösterreich Tourismus
www.oberoesterreich.at

Marketinggruppe Innradweg
www.innradweg.com

Další cyklotrasy
a regiony